DR. SZEM EGÉSZSÉGKÖZPONT
Linkek / MAIA a világban
ORVOS
MÉDIA
KOMPLEMENTER MEDICINA
LÉZERES AKUPUNKTÚRA KICSIKNEK,NAGYOKNAK
KONTAKTLENCSE
ZÖLDHÁLYOG (GLAUCOMA) és SZŰRÉSE
FUNDUSKAMERA -SZEMFENÉK BETEGSÉG SZŰRÉSE
LÁTÓTÉRVIZSGÁLAT
SZEMTRÉNING-SZEMIZOMTORNA
SZEMGYÓGYÍTÁS,KEZELÉS
SZEMÉSZETI ULTRAHANG VIZSGÁLAT
CORNEA TOPOGRAFIA-PACHYMETRIA
IRISZDIAGNOSZTIKA Mi is ez???
SZEMTRÉNER vizsgára készülőknek
MAIA microperimetria és vizuális rehabilitáció
ÁRAINK   SZŰRÉS ,SZEMORVOS   OZSVÁTH MÓDSZER   SZEMÉSZETI AKUPUNKTÚRA   LÁTÁSTRÉNING (SZEMTRENING)   Elérhetőség és adatvédelmi jognyilatkozat   MAIA microperimetria,látástréning  
  "A szem a lélek tükre        
és a test ablaka."        

Dr. Ozsváth Mária        
 
 HÍREK, ÚJDONSÁGOK
MAIA microperimetria és vizuális rehabilitáció
2017-12-19
OZSVATH MÓDSZER-KOMPLEMEBTER LÁTÁSFEJLESZTÉS
2017-07-13
TERMÉSZETGYÓGYÉSZAT -IRISZDIAGNOSZTIKA
2013-03-14
ETI -VIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAMOK
2013-01-23
Kismamák szemészeti gondozása
2011-11-30
Képernyős torna-szemtorna
2011-09-15
Artzheimer kór szemészeti vonatkozásai
2011-07-20
Új Hír -Szakmává alakult a természetgyógyászat
2011-06-07
TERMÉSZETGYÓGYÁSZ KÉPZÉS
2011-05-31
Homeopatia és Schüssler só
2011-05-31
ZÖLDHÁLYOG (GLAUCOMA) és SZŰRÉSE

tel:06 20 9805 472
vagy +36706224537

www.latas-eletmod.5mp.eu

szemnyomás mérése a szaruhártya érintése nélkül
érzéstelenítés, illetve a szemfelszín érintése nélkül mérhető a szemnyomás, a még nem kooperáló gyermekeknél is.

Mit tehet Ön a zöldhályog ellen?

Zöldhályogot is okozhat a súlyos alvási légzészavar

Áttörés koraszülöttek sérült retinájának gyógyításában

A gyermekkori zöldhályog genetikai hátterére derült fény

Kapcsolatot találtak az Alzheimer-kór és a zöldhályog között

Gyakoribb a zöldhályog a cukorbeteg nők körében

Zöldhályog korai kialakulására hajlamosító gén

Zöldhályog: alvás közben megemelkedik a szemnyomás

A zöldhályogban szenvedők testvéreinél nagyobb a betegség kialakulásának esélye


A szemben uralkodó nyomásviszonyokról kétféle módon szerezhető információ: az egyik esetben szükség van a szemgolyó megtapintására, amit a beteg lehunyt szemhéján keresztül, illetve nyitott szemnél a egy eszközzel végeznek el, a másik esetben viszont mellőzhető a szem közvetlen érintése. A pontos nyomásméréshez mindhárom esetben mérőeszközre van szükség: a készülékek a szaruhártya felszínének meghatározott mértékű ellapításához szükséges nyomóerőt mérik, amiből kiszámolható a külső nyomással szemben ellenállást kifejtő belső szemnyomás.

A jelenleg legáltalánosabban használt vizsgálómódszer az úgynevezett Goldmann-féle applanációs tonometria, amelynek alkalmazásakor a beteg szemébe egy csepp érzéstelenítőt és egy kevés festéket cseppentenek, a mérést pedig az úgynevezett réslámpára szerelt mérőműszerrel végzik. A mérés néhány másodpercet vesz igénybe, és igen pontos eredményt ad, hátránya azonban, hogy a vizsgálat a szaruhártya közvetett érintése miatt némi kellemetlenséggel jár

Kevesebb kényelmetlenséget okoznak viszont azok az eszközök, amelyek a szem fizikai érintésének nélkülözésével képesek a szemnyomás értékének megállapítására. Utóbbiak az úgynevezett non-contact tonométerek, amelyek érintés helyett egy levegőlöket segítségével hozzák létre a szaruhártya ellapítását, miközben a szaruhártya egységnyi felületének benyomásához szükséges erőt (súlyt) mérik. Az érintés nélküli eszközök nagyobb, asztali változataiból sok van az országban: ezeket már mintegy 5-7 éve elterjedten alkalmazzák, többek között a látszerészek is, akik csak ezzel a módszerrel mérhetik a szemnyomást.


ELŐZETES BEJELENTKEZÉS ALAPJÁN TEL: 06-20-5457940 /Bp./ vagy 06-53-351073 /Nagykőrös/
E-MAIL: alternativszemdr@gmail.hu

 

"A glaukóma vagy zöld hályog az egyik legsúlyosabb szembetegség, amely esetén a látóidegrostok lassan, ám visszafordíthatatlanul pusztulnak el. Ha a kórt idejében nem ismerik fel, akár vakságot is eredményezhet.
"Az esetek többségében a korai felismeréssel és az időben elkezdett kezeléssel akár élete végéig is megmaradhat a páciens látása" - mondta Dr. Mark Fromer, a Lenox Hill Kórház szemésze és a New York-i Fromer Látásközpont orvos-igazgatója.
A glaukóma valójában nem is csak egy betegség, hanem olyan betegségek egy csoportja, melyek károsítják a szemet az aggyal összekötő látóideget. Kezelés nélkül a glaukóma idővel teljes vakságot is okozhat, és mivel a betegség hosszú ideig fejlődhet anélkül, hogy észrevehetnénk, ezért az orvosok gyakran hangsúlyozzák a rendszeres szemészeti vizsgálatok fontosságát.

Az amerikai Glaukóma Alapítvány szakértői szerint a zöld hályog legtöbb fajtája a szem belsejében megnövekedett nyomás, más néven az intraokuláris nyomás miatt alakul ki, bizonyos esetekben azonban kialakulhat úgynevezett normál nyomású glaukóma is, amikor a szem belső nyomásának megemelkedése nélkül károsodik a látóideg. "Bizonyos emberek egyszerűen csak hajlamosabbak a látóideg sérülésére" - jegyezte meg Dr. Fromer.

"Akiknek a családjában már előfordult glaukóma, azoknál nagyobb valószínűséggel jelentkezik a szembetegség. Nekik különösen fontos, hogy a szemnyomást legalább évente egyszer szemészeti vizsgálaton ellenőriztesse" - mondta Dr. Gregory Harmon, a New York-i Glaukóma Alapítvány elnöke. "40 éves kor fölött egyre gyakoribb a glaukóma előfordulása."

Nem véletlen, hogy a szűrővizsgálatok fontosságát a szemészek olyannyira hangsúlyozzák. A szakemberek egyébként azt mondják, hogy a zöld hályog a látóideg sorvadása előtt, vagyis korai stádiumban az esetek 99 százalékában gyógyszerekkel, szemcseppekkel, különféle műtéti technikákkal, sőt lézerrel nemcsak kezelhető, hanem gyógyítható is.
Minden betegség esetében a megelőzés a legfontosabb, így az időskori sárgafolt elfajulásnál is. A sárga festékanyag termelését két vegyület segíti: a lutein és a zeaxantin. Ezek pedig a leveles zöldségekben - kelkáposzta, a spenót- illetve a paprikában, sárgarépában, sütőtökben, kukoricában találhatók. Mivel az elmúlt évszázadban alaposan megnőtt a környezetszennyezés aránya, a zöldségek már korántsem tartalmaznak annyi vitamint, mint gyerekkorunkban. Ezért ajánlott a táplálék kiegészítők fogyasztása is. Az oldott beszélgetést színesítette Pálos Zsuzsa önvallomása saját látásproblémájáról, szemüveg viseléséről és arról, hogy mennyire szereti a zöldségeket. Nem maradt el a művészi élmény sem: Ady Endre Őrizem a szemed című versének sorai lírai hangulatot csaltak a Pallas Páholyba.

A professzorasszony a baj kialakulásának rizikófaktorairól szólt. A magas vérnyomásról, a dohányzás ártalmairól, az elhízásról. Dr. Süveges Ildikó szerint frontos, hogy karbantartsuk vérnyomásunkat, testsúlyunkat, és hogy ha bagózunk: dobjuk el a cigarettát. Ezek ugyanis növelik a betegség kialakulásának kockázatát. .. /Várhegyi Andrea/"


Alternatív szemészet

Nem is gondolnánk, mennyi minden befolyásolja szemünk egészségét! Nem mindegy, hogyan étkezünk, mennyit mozgunk, mennyi időt töltünk a szabadban.

Húsz évvel ezelőtt, ahogyan Nagy Feró is énekli, a nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás világában élő embereknek nem volt ennyi gondjuk a szemükkel, mint manapság - magyarázza dr. Ozsváth Mária, a budapesti Látás és Életmód Stúdió vezető szemész szakorvosa, Magyarország első alternatív szemésze. -Sokkal több idejük jutott arra, hogy kiránduljanak. Séta közben az ember szemét rengeteg inger éri: akaratlanul is megnézi a fűben mozgó rovarokat, a fák kérgét, a felhőket.
Ma más a helyzet. A munkahelyünkön szinte rá vagyunk kényszerítve, hogy 10-12 órán keresztül a számítógép monitorját nézzük, aztán hazamegyünk leülünk, a tévét bámuljuk. Ha már nem látunk rendesen, rohanunk a szemészetre, felíratjuk a szemüveget, és tovább ülünk, nézzük a képernyőt.

Az alternatív szemész máshogyan közelíti meg a szembetegségek gyógyítását.

-Mi is felírunk szemüveget, felhelyezünk kontaktlencsét, felírunk gyógyszereket, mert a szemet bizonyos esetekben segíteni kell-mondja Ozsváth doktornő.- Én minden betegemnél először egy szemszakorvosi vizsgálatot végzek el. Ezután igény szerint következhet egy holisztikus állapotfelmérés, amely azt jelenti, hogy a szem működését a teljes szervezet tükrében vizsgálom. Ha úgy látom helyesnek, életmód és életviteli tanácsot adok.

Egyénre szabott étrendet, étrendkiegészítők és vitaminok szedését javaslja. Betanítja a szem apró izmait erősítő szemtornát. Arra sarkallja a pácienseit, hogy rendszeresen tornásszanak, mert a mozgással az egész szervezetünk, ezáltal a szemünk energiaszintje is megnő.

-Az, hogy kinek milyen terápiára van szüksége, valóban egyéni. Például egy dohányzó páciensemnek nem írhatok fel béta-karotint, mert a nikotin hatására a bétakarotin rombolja a szemet.

A doktornő rendelője az ÁNTSZ előírásai szerint fel van szerelve a diagnosztizáláshoz szükséges összes berendezéssel, amelyekkel többek közt zöldhályog szűrést, a szem fénytörési hibáinak vizsgálatát, szemfenék vizsgálatot, látásélesség mérést, szükség esetén látótér vizsgálatot lehet végezni.

Ezek mellett a holisztikus állapotfelméréshez íriszdiagnosztikát is végeznek, amelynek segítségével felmérik az egyes szervek egészségi állapotát, vérellátását

. A fül mellett található a szem reflextérképe, ez nemcsak a diagnózis felállítását, de egyes betegségek kezelését is segíti. Kínai gyógymódokat, relaxációs technikákat is bevetnek a gyógyítás érdekében.
- Az én szakterületem a szemfenék meszesedés, amely a tudomány mai állása szerint gyógyíthatalan- mondja a doktornő.

-Édesapám mindkét szemén diagnosztizálták ezt a betegséget. Eleinte a szemész kollégáimra bíztam a kezelését. Egy családtagot, főleg az édesapámat az érzelmi kötődés miatt sokkal nehezebb gyógyítani. Észrevettem, hogy a terápia ellenére tovább gyengült a központi és a perifériás látása. Édesapám szkeptikus az alternatív módszerekkel szemben, de meggyőztem, hogy próbáljuk ki az MTA által elfogadott akupunktúrát.

Ráállt. A terápiát megelőzően egy meridián vizsgálatot, és ezután egy pont program összeállítást végeztem. Ez olyan, mint egy számítógépes program megtervezése. Ahhoz, hogy működjön, ismerni kell az emberi testen található összes akupunktúrás pont hatását, mellékhatását, illetve a szervezet energiáinak túl-vagy alul működését. Ez után állapítjuk meg, hogy a test különböző pontjain, hová szúrjuk a tűt. A szembe sohasem szúrunk, és fénnyel sem kúráljuk a szemgolyót - mondja a doktornő.

Tíz-húsz kezelés után édesapja jelezte, hogy tisztábban lát. A terápia hatását a doktornő étrend kiegészítőkkel fokozta. A szem állapotának változásával más-más vitaminokat alkalmazott. Édesapja látása 5-6 éve nem romlik.

Kialakítottunk egy stabil állapotot, amelyet nagy odafigyeléssel lehet fenntartani. Figyelünk a táplálkozására. A kínai filozófia szerint, minden, ami árt a májnak és az epehólyagnak, az a szemre is rossz hatással vanFigyelünk a vérnyomására, a koleszterin, a vércukor szintjére, az anyagcserére, mert ha ezek a megszokottól egy kis eltérést is mutatnak, a sok munkánk pillanatok alatt romba dől, rögtön jelentkezik a visszaesés. Sokoldalú odafigyelést és lelki támogatást igényel az ilyen beteg. Ő is rengeteget tesz azért, hogy az állapota ne romoljon. Hogy milyen eredménye van ennek a munkának? Édesapám kertészkedik, önállóan ellátja a napi feladatokat, önállóan közlekedik, és néha nagyítóval egy-két szót elolvas, ami ennél a betegségnél nagy szó.
Illés Sarolta tina magazin 2008 július/


A JHONSON és BAUSCH & LOMB kontaktlencséket forgalazzuk, az áraink megeggyeznek az üzletek áraival, csak a kiszolgálás diszkrétebben, egyénre szabottabban történik, mert csak a bejelentkezett ügyfeleinkkel foglalkozunk.

SZEMÜVEGKERET választékunk MÁRKAORIENTÁLT, de a szerényebb árfekvésű szemüvegeket is forgalmazzuk.

SZEMÜVEGLENCSÉT a HOYA és az ESSILOR minőségi katalógusából választhatja ki.

SZEMORVOSI ÉS OPTOMETRISTA VIZSGÁLAT ELLENŐRZI A KONTAKTLENCSÉT VISELŐ ÜGYFELEINK SZEMÉT, HOGY HOSSZÚ TÁVON VISELHESSÉK LENCSÉJÜKET.


SZÉPÍTÉSZETI SZEMMŰTÉTRE SZÜKSÉG ESETÉN INGYENES BEUTALÓT ADUNK A TOVÁBBI VIZSGÁLATOK ELVÉGZÉSÉRE.


TÖRZSVÁSÁRLÓINKNAK KEDVEZMÉNYEKKEL KEDVESKEDÜNK.

KAPCSOLATFELVÉTELI ŰRLAP
E-mail címem:
(Erre az e-mail címre fog válaszolni Dr. Ozsváth Mária)
Üzenet: (Ide írja panaszát, kérdését, időpont egyeztetési javaslatát stb.)


 

Telefon: 06-53-351073 (Nagykőrös)
06-20-5457940 (Budapest)
E-mail: alternativszemdr

Nagykőrösi rendelő: térkép
Budapesti rendelő: térkép

30/2007./Vl.22/ EüM rendelet Vl.kapcsolat a természetgyógyászattal

Vl.1A természetgyógyászati és a nem-konvencionális gyógyító eljárásokkal/a továbbiakban együtt nem konvencionalis gyógyító eljárások/kapcsolatos jogszabályi rendelkezések vétkes megszegése egyben etikai vétségnek is minősül.

Vl.2.Az orvosnak a nem-konvencionális gyógyító eljárások alkalmazásakor is be kell tartania az e rendeletben foglalt etikai magatartási szabályokat.

Vl.3.A konvencionális gyógymódokat alkalmazó orvos köteles a hozzá forduló,nem -konvencionális eljárásokkal kezelt beteget mindennemű megkülömböztetés nélkül kezelni.nem jelenttik a beteg megkülönböztetését ezek az eljárások.